Preview Mode Links will not work in preview mode

Per Olof Arnäs och Nina Modig lär känna logistikens experter och eldsjälar. 

Dec 9, 2021

I veckans avsnitt möter vi stjärnkocken Håkan Thörnström som berättar allt om logistiken kring Nobelmiddagen.

Med sina åtta år i Svenska Kocklandslaget, en vinst i Kockarnas Kamp och stjärna i Michelinguiden är Håkan en av landets mest meriterade kockar. Vi får höra om konsten att hitta en meny som funkar för långt över 1000 personer, styrkan i att våga utmana sig själv i köket och de bästa knepen för att orka jobba långa dagar i restaurangkök.

Vilka saker är viktigast att tänka på i köket som amatör? Hur hanterar man allergier under Nobelmiddagen? Vad äter en stjärnkock allra helst själv? Allt detta och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt av Logistikpodden.

Ta din chans att vinna ett signerat ex av Håkans nya bok “Thörnströms Kök 1997-2021” genom att delta i vår tävling här.

Höjdpunkter i veckans avsnitt:
18:02 Utmaningen att hitta i Blå hallens gångar
18:55 Hur planerar man en Nobelmeny?
23:37 Att tacka ja till att göra Nobelmiddagen en andra gång
30:11 Nobelmiddagens materialfasad
32:39 Hur lång tid tar det att servera över 1000 personer?
43:30 Skillnaden mellan en individuell mattävling och Nobelmiddagen

Avsnittet presenteras i samarbete med RISE – Research Institutes of Sweden. RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.

I dagens intervju presenterar RISE sitt arbete med nya lösningar för hur datadelning och digital regelgivning kan användas av kommuner för att hantera ex. elsparkcyklar och skapa en mer dynamisk användning av stadens mest värdefulla resurs ”curben” , d.v.s trottoarkanten. Låter det intressant, kontakta Daniel Rudmark på daniel.rudmark@ri.se

Är du nyfiken på mer? Besök gärna vår hemsida, eller kontakta Sofia Ohnell, tillträdande Chef för affärs- och innovationsområde Mobilitet, sofia.ohnell@ri.se

Redigering, mix och master av https://littlecabincreatives.com