Preview Mode Links will not work in preview mode

Per Olof Arnäs och Nina Modig lär känna logistikens experter och eldsjälar. 

Dec 2, 2021

Den här veckan möter vi Calle Åstrand, regissör och manusförfattare som bland annat regisserat SVT:s julkalender “Mirakel”. Han delar med sig av sina erfarenheter inom filmbranschen och berättar om processen bakom en filminspelning, från manus och finansiering till efterarbete och galapremiär.

Vi får höra om fördelarna med att inte alltid arbeta med samma människor, vikten av att ge karaktärer en backstory och hur en begränsad budget faktiskt kan öka kreativiteten.

Hur känns det egentligen när ens reklamfilm visas för 120 miljoner tittare under Superbowl? Vilken tid på året är det optimalt att spela in en julkalender? Vad ska man tänka på när man väljer inspelningsplats för sin filmproduktion?

Allt detta och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt av Logistikpodden.

 

Höjdpunkter:

25:18 Hur lång tid tar det att göra specialeffekterna i en film?
30:02 Begränsade ekonomiska förutsättningar kan tvinga fram briljans

35:41 Hur detaljerat är ett filmmanus?

38:50 Att låta barnen hitta sina egna uttryck vid en filminspelning

39:28 Vad ska man tänka på när man väljer inspelningsplats?

41:46 Vikten av att få in ny energi i sina projekt

 


Avsnittet presenteras i samarbete med RISE - Research Institutes of Sweden. RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.

 

I dagens intervju presenterar RISE sitt arbete med nya lösningar för bl.a. logistik, mobilitet och energiförsörjning vid nybyggnation i syfte att skapa en bra miljö för boende och verksamheter samtidigt som stadens klimatmål uppnås. Låter det intressant så kontakta Sofia Ohnell sofia.ohnell@ri.se


Är du nyfiken på mer? Besök gärna vår hemsida, eller kontakta Sofia Ohnell, tillträdande Chef för affärs- och innovationsområde Mobilitet, sofia.ohnell@ri.se